JZU DOM ZDRAVLJA
Derventa
17. Januar 2021., 10:50
Oblačno.
Oblačno.
-9°C
 

Spoljašnja kontrola kvaliteta rada Laboratorije

20160330_112317 Pored redovne unutrašnje kontrole kvaliteta rada, koja se sprovodi sa komercijalnim kontrolama, da bi  Laboratorija bila akreditovana potrebno je sprovoditi spoljašnju kontrolu rada po međunarodnom  laboratorijskom standardu ISO 15189.

 Služba za biohemijsko hematološku Laboratoriju Doma zdravlja Derventa učestvovala je u spoljašnjoj  kontroli kvaliteta pri UMBBiH. Kontrole su obuhvatile hematologiju, biohemiju, imunohemiju i  koagulaciju. Uzorci za obradu su dostavljeni od strane UMBBiH sa nepoznatim vrijednostima. Nakon  urađene kontrole UMBBiH obradilo je rezultate. Svi urađeni parametri bili su uredni sa dozvoljenim odstupanjem od koncenzus vrijednosti, te je na osnovu toga Laboratorija  dobila CERTIFIKAT o validnosti rezultata. Certifikat važi za 2016 godinu s tim da će Laboratorija kontinuirano učestvovati u spoljašnjoj kontroli kvaliteta rada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>