JZU DOM ZDRAVLJA
Derventa
3. Decembar 2020., 23:19
Oblačno.
Oblačno.
3°C
 

Dom zdravlja Derventa sertifikovana zdravstvena ustanova

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić uručio je direktoru Doma zdravlja Derventa, Mirku Šaranu Rješenje o sertifikaciji ove ustanove, na prijedlog Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite ( ASKVA).

certifikat_dz_derventa_01w

” Da je Dom zdravlja jedan od lidera po kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite na prostoru Srpske sada je i zvanično potvrđeno Rješenjem o sertifikaciji koje smo uručili direktoru Šaranu.Ovo Rješenje potvrda je da su, zalaganjem ne samo rukovodstva ove ustanove, nego i svih zaposlenih, ispunjeni svi standardi sigurnosti u procesu pružanja zdravstvene zaštite. Želim da čestitam svima njima, ali i građanima Dervente koji su dobili još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu” izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Bogdanić.

Prema riječima Mirka Šarana, direktora Doma zdravlja Derventa, ” zadovoljan pacijent primarni je cilj rada svih zaposlenih”. On je dodao da se plate zaposlenima, obaveze prema državi i dobavljačima izmiruju redovno, odnosno Dom zdravlja u Derventi posluje pozitivno.

- Primjenom savremenih dostignuća medicine i standarda zdravstvenih usluga, uz neprekidno unapređenje kvaliteta našeg rada, težimo da zadovoljimo sadašnje i buduće zdravstvene potrebe, zahtjeve i očekivanja korisnika naših usluga i tako postanemo ustanova koja služi za primjer drugima. Završetkom procesa sertifikacije u našoj ustanovi je uspostavljen uređen sistem funkcionisanja koji unapređuje proces rada ustanove, što će najviše uticati na smanjenje određenih troškova, poboljšanje kvaliteta pružanja usluga i zadovoljstvo pacijenta, kaže Šaran.

Ovaj postupak je tokom ove godine završen u Šamcu, dok u Domu zdravlja Laktaši, Teslić i Prijedor proces je u toku.

Sertifikacija domova zdravlja u Republici Srpskoj realizuje se u sklopu aktivnosti projekta Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite ” Uvođenje sistema kvaliteta i sistema menadžmenta u zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj-jačanje kapaciteta domova zdravlja putem uspostavljanja procesa sertifikacije domova zdravlja, akreditacije laboratorija u domovima zdrvlja i kontinuiranog unapređenja na primarnom nivou zdravstvene zaštite u javnom sektoru”

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić, pohvalio je rad menadžmenta i zaposlenih u Domu zdravlja Derventa, te istakao značaj ostalih pozitivnih pokazatelja po kojima Derventa postaje prepoznatljiva u širem okruženju.

 

RTRS “U FOKUSU” emitovana 06.12.2013.gostovao direktor Doma zdravlja Derventa, Dr Mirko Šaran.